Let's Make a Better World
De wereld verandert snel en staat voor grote uitdagingen. Het verminderen van de klimaatimpact van de gebouwde omgeving is hierbij cruciaal.
Tijd voor een radicale omslag! Onze prioriteit is het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Vastgoed biedt kansen voor zowel investeringen als een duurzame toekomst. Bij ieder project toetsen wij al onze handelingen en acties aan de 3 impactpijlers: People, Planet & Prosperity
Doe jij mee met onze missie voor een betere wereld?
Bij EYE Real Estate ontwikkelen we niet alleen structuren, maar creëren we inclusieve gemeenschappen die aansluiten bij de behoeften en levensstijlen van hun bewoners. We geloven dat als mensen groeien, de gemeenschap als geheel groeit. Elke dag werken we vol toewijding aan deze missie aan de hand drie ambitieuze doelen:
1. Vitale en gezonde leefomgevingen
Bij onze projecten staat het creëren van gezonde woon- en werkomgevingen centraal. Wij ontwerpen ruimtes die mensen aanmoedigen om zich te ontwikkelen en een actieve levensstijl te omarmen. Onze focus ligt op het bevorderen van fysieke, sociale en mentale gezondheid.
Dit bereiken we door te investeren in een gezond binnenklimaat, het stimuleren van beweging (zoals trapgebruik), en het creëren van ontmoetingsplekken die sociale interactie bevorderen. Daarnaast zorgen we voor voldoende daglicht en uitzicht.
Al onze inspanningen worden onafhankelijk getoetst en gecertificeerd volgens de meest vooraanstaande normen zoals BREEAM (opent in een nieuw venster)& WELL. Op deze manier garanderen wij de hoogste kwaliteit en duurzaamheid in onze leefomgevingen.
2. Participatie & Placemaking
Een nieuwe woon- en werkomgeving wordt aanzienlijk verbeterd wanneer toekomstige gebruikers de mogelijkheid krijgen om invloed uit te oefenen. Op gebouwniveau zijn dit de (toekomstige) gebruikers, terwijl op gebiedsniveau de huidige bewoners centraal staan. Het hoofddoel van participatie en placemaking is om:
- Verbinding te maken met lokale context en stakeholders.
- Wensen en behoeften te verzamelen, deze te analyseren en om te zetten in concrete oplossingen.
- De effecten van ontwerpinvloeden samen met de lokale context te toetsen & evalueren.
3. Eerlijk zakendoen
Integriteit en eerlijkheid vormen de basis van al onze samenwerkingen. Voor ons gaat eerlijk zakendoen verder dan alleen onze primaire verantwoordelijkheden. Het omvat ook het waarborgen van eerlijke en verantwoorde arbeidsomstandigheden in de gehele productieketen. Wij zetten ons in om de arbeidsomstandigheden binnen onze toeleveringsketen zo eerlijk mogelijk te houden. Dit doen wij door zorgvuldig onderzoek te doen naar onze partners en processen.
Door onze toewijding aan eerlijk zakendoen creëren we niet alleen waarde voor onze klanten, maar dragen we ook bij aan een duurzame en rechtvaardige economie.
Een gezonde en leefbare planeet voor toekomstige generaties. We verkleinen de ecologische voetafdruk en omarmen circulaire oplossingen. Elke dag werken we vol toewijding aan deze missie aan de hand vier ambitieuze doelen:
1. Energiepositief & Zero Carbon
De energiebehoefte stijgt, fossiele brandstoffen raken op, en circa 39% van het huidige energieverbruik komt uit de gebouwde omgeving. In 2050 moet deze volledig energieneutraal zijn, met een nuluitstoot aan CO2 zonder compensatie. Dit vraagt om een radicale verandering in hoe we gebouwen ontwerpen, bouwen en gebruiken.
Ons commitment:
- Alle nieuwbouwprojecten zijn minimaal energiepositief voor gebouwgebonden energieverbruik.
- Elk nieuw project heeft minimaal 5% minder CO2-uitstoot dan het vorige.
2. Circulair ontwerpen, bouwen en beheren
We stappen over van een lineaire naar een circulaire economie waar afval verleden tijd is. Afval wordt een bron van nieuwe, duurzame materialen. Dit vraagt om verandering op technisch, economisch en cultureel vlak in de hele keten. Het is een uitdaging, maar essentieel. Hoe meten en toetsen we circulair ontwerpen? Met onafhankelijke indicatoren zoals:
- Materialen circulariteit index(opent in een nieuw venster) (MCI)
- Losmaakbaarheidsindex(opent in een nieuw venster) (LI)
- Building circularity index(opent in een nieuw venster) (BCI)
- Milieukosten indicator(opent in een nieuw venster) (MKI)
We laten graag zien hoe we dit toepassen in onze projecten.
3. Klimaatadaptief & inclusief
De klimaatverandering is een feit en heeft directe gevolgen voor mens, natuur en milieu. Van hogere temperaturen tot extreme weersomstandigheden en afname van biodiversiteit. Wij willen actief bijdragen aan het verkleinen en omarmen van deze impact. Hoe wij dit doen?
- Waterberging: Implementatie van systemen voor waterberging op gebouw- en gebiedsniveau.
- Hittestressreductie: Groene daken, gevels en een groene inrichting van de openbare ruimte.
- Biodiversiteit herstellen: Gebruik van natuurlijke materialen en aanleg van ecologische voorzieningen.
Door deze benaderingen creëren we veerkrachtige en leefbare ruimtes voor iedereen.
4. Duurzame mobiliteit
De druk op onze beschikbare ruimte groeit voortdurend. Een effectieve oplossing voor dit probleem is het omarmen van deelmobiliteit, waarbij we van bezit naar gebruik overstappen. Wij onderzoeken per project de mogelijkheden voor duurzame deelmobiliteit, variërend van auto’s tot (bak)fietsen, scooters en meer.
Door deze benadering kunnen we efficiënter omgaan met ruimte en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst. Samen maken we mobiliteit toegankelijker en duurzamer voor iedereen.
Bij ons draait investeren niet alleen om financiële winst. Naast financiële winst streven wij naar duurzame welvaart voor u en de gemeenschap. Met innovatieve financiële oplossingen creëren wij waarde voor iedereen.
- Social return: Door werkgelegenheid te stimuleren, bieden we kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
- Lokale impact: We versterken de lokale economie door bedrijven actief te betrekken bij onze projecten.
- Educatie en sponsoring: Via opleidingsprogramma’s en partnerships investeren we in kennis en toekomstperspectieven.
- Door educatie, sponsoring en opleidingsplaatsen (indien beschikbaar)