Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking Holland ConTech & PropTech

Nieuwe technologie stimuleert innovatie in de vastgoedsector. Dankzij ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie, robotisering, Internet of Things, cloud computing en 3D printing zal de vastgoedesector makkelijker innoveren. De sector, welke bekend staat als traditioneel en niet transparant, heeft hiermee een middel in handen om te veranderen. Een cultuurverandering.  Technologie vervangt mensen niet, maar gaat met mensen samenwerken om het menselijke potentieel maximaal te benutten. 

Onder aanvoering van de snelle adoptie van deze nieuwe technologieën ontstaan er nieuwe innovatieve ecosystemen die deze kennis verbinden. Holland Contech & Proptech is het grootste technologie ecosysteem dat de koplopers uit de bouw en vastgoedwereld in Europa verbindt. 

Wat technologie de bouw- en vastgoedwereld oplevert

  • Minder subjectieve interpretaties
  • Transparantie door (real time) data
  • Gemak
  • Slimme, eerlijke en overzichtelijke bouw- en vastgoedketen voor de gewone man & vrouw 
  • Meer vertrouwen

 

Wordt deze technologische potentie op dit moment ten volle benut?

Wij denken van niet. Waarom niet? Omdat technologie door veel organisaties als een doel op zich gezien wordt in plaats van een middel. Naar onze mening worden de gevolgen voor de menselijke relaties hier nogal eens over het hoofd gezien. Als mensen uitgesloten worden van de technologische ontwikkelingen - in banen, creatieve kansen, inkomen, klanttevredenheid - dan zal de adoptie van technologie minder snel gaan. Als mensen technologie als middel, en niet als bedreiging, zien en ervaren dan hebben mensen tijd over om hun intelligentie maximaal in te zetten. Technologie doet het routine werke en de mens controleert, stuurt bij en optimaliseert. 

Meer weten over de toegevoegde waarde van technologie? Lees dan de blog: Smart Building: Meer dan big data & technologie

Waarom wij ons aansluiten bij het ecosysteem van Holland ConTech & Proptech?

  • De meerwaarde van technologie simpel en toegankelijk te maken voor mensen
  • Het stimuleren van de noodzakelijke cultuurverandering in de vastgoedsector
  • Te leren, samenwerken en kennis te delen 
  • Het leveren van integrale, onafhankelijke en transparante (vastgoed)kennis
  • Het leveren van executiekracht

 

Holland ConTech & PropTech is opgericht in mei 2015 en verenigt een brede mix van 149 startups, scale- ups, corporate organisaties en netwerkpartners. Wij kijken er dan ook naar uit om samen met de aangesloten leden een bijdrage te leveren aan de hoogstnoodzakelijke innovatie in de bouw- en vastgoedwereld.

Business
ConTech
Innovation
Proptech
Smart Buildings